sobota 13. júna 2015

Oficiálne medička + môj pohovor na 2. LF

Takže... Ahoj všetci, čo ste zablúdili na môj blog. Som trochu rozpačitá, pretože toto je môj prvý "spisovateľský" pokus od stredoškolského slohu. A ide to zo mňa ako z chlpatej deky... Dosť som rozmýšľala nad tým, akým článkom mám začať. Nakoniec som sa rozhodla opísať udalosť, ktorú mám čerstvo v pamäti, pretože sa odohrala práve dnes. Ale skôr ako začneme, mám pre vás všetkých jednoduchý oznam (predstavte si ako nadšene poskakujem):
                           
                                   Dnes som bola oficiálne prijatá na 2. LF UK v Prahe!!!




No a teraz k dnešnej pamätnej udalosti. Druhé kolo, pohovor... Nazvite si to ako len chcete.
(Vsuvka pre tých, čo sú mimo a netušia o čo sa jedná: Prijímačky na 2.LF sa skladajú z písomnej a ústnej časti. Len ten, kto napísal dostatočne dobre písomnú časť postupuje ďalej. Ale o celkovom priebehu prijímačiek si povieme inokedy.)

V prvom rade by som vám chcela blahosklonne oznámiť, že netreba panikáriť. Áno viem, všetci uchádzači, ktorí toto čítate iba prevraciate oči. A nadávate, že mne sa to teraz ľahko hovorí. A môj druhý oznam je: informácie o pohovore nie sú príliš aktuálne na žiadnom z medických blogov ktoré poznám, takže čítajte pozorne.

Včera som si na SISe našla oznam, že postupujem do druhého kola "přijímacího řízení" na 91. mieste s počtom bodov 181. Ihneď som si nadšene spočítala pravdepodobnosť úspechu. Minulý rok bola hranica prijatia (ak spočítame body za testy aj pohovor) okolo 210 bodov. Rátala som teda s tým, že na zaistenie si miesta na fakulte budem z pohovoru potrebovať najmenej 30 - 35 bodov zo 60. Priemerný počet bodov, ktorí uchádači dosahujú v druhom kole je okolo 40. Preto som mala celkom dobrý pocit a dúfala som, že ak dosiahnem priemerný výsledok, miesto na fakulte mám isté. Hneď nato som si už s citeľne menším nadšením uvedomila, že som sa na témy ústneho pohovoru ani nepozrela.

Tieto témy sú voľne dostupné na internete, nie sú však oficiálne. Podľa môjho odhadu sa so skutočnými témami zhodujú tak na deväťdesiat percent, občas fakulta niektoré zmení. Chcela som, naozaj som si chcela tie témy pozrieť už dlho, ale nemala som kvôli neustálemu si opakovaniu modeloviek voľnú ani sekundu a už vôbec nie chuť... Takže som si deň pred pohovorom o desiatej večer sadla za počítač a začala som. Tém je okolo osemdesiat, a len prvých päť mi zabralo hodinu. Pochopila som, že týmto spôsobom to nestihnem ani za celú noc, a zmenila som stratégiu. Tá spočívala v tom, že som na každú tému pár minút diskutovala s tatom.

Jedine k projektu ľudského genómu, génovej manipuláciií, lekárskej komore a podobným záležitostiam si odporúčam niečo pozrieť. Tým "niečo" myslím venovať každej téme maximálne desať minút. Na pohovoroch totiž nikto nevyžaduje, aby uchádzači z rukáva vysypali všetky štatistiky a fakty, ktoré sú dostupné. Jediné, čo je treba ku každej téme vedieť sú základné fakty, aby ste si vedeli vytvoriť názor a ten potom obhájiť. Osobne som nestretla ani jedného uchádzača, ktorý by si pripravoval na každú tému nejaký odborný príhovor.

O čo teda komisii na 2. LF ide?
Určite nie o vysoko odbornú diskusiu. Z toho, čo som vyrozumela zo svojho pohovoru a pohovorov iných uchádzačov, si nás chce komisia len oťukať. Zistiť, či majú uchádzači chrbtovú kosť, či vedia pohotovo a pod tlakom premýšľať, rozumne argumentovať. Či nemajú priveľké ego, alebo naopak ego primalé. Väčšinou sú témy zvolené tak, aby boli mierne kontroverzné. Je to preto, aby komisia mohla zaujať opačný postoj ako máte vy a trochu si s vami podiskutovať.

Ako prebiehal môj pohovor?
Bola to celkom groteska, to vám poviem. Komisií bolo až dvadsaťštyri, každá sa skladala z troch lekárov. Moja bola veľmi príjemná, dvaja starší páni, jedna dáma (Slovenka, čo ma strašne potešilo!).
Tesne pred tým, ako som bola na rade som sa dozvedela, že tentokrát čas na prípravu odpadá. V praxi to vyzeralo tak, že uchádzač si vytiahol papierik, na ktorom boli témy a začal hneď hovoriť.
Keď som si vytiahla svoj, prišlo mi normálne zle.

1. otázka
Uveďte špecifiká starostlivosti o mentálne postihnuté osoby a osoby s autizmom.

2. otázka
Uveďte svoj názor na alternatívnu medicínu, porovnajte ju s klasickou. Porozmýšľajte nad ich možnou kombináciou.

Vidíte teda, že otázky sú položené dostatočne naširoko. Zrejme aby každý uchádzač vedel k uvedenej téme aspoň niečo povedať. No z tej prvej som bola dosť vyvalená, to vám poviem. Pán z komisie mi povedal, že môžem začať ktorou chcem. Zhlboka som sa teda nadýchla a začala som druhou otázkou.
Aby ste vedeli, som osoba, ktorá vo všeobecnosti rada diskutuje, ešte radšej sa počúva a pri podobných debatách sa cíti ako ryba vo vode. Dnes som síce až taká nadšená nebola (predsa len mi tak trochu išlo o budúcnosť :D), ale po úvodnom koktaní som sa dala dohromady. Mala som veľké štastie, že moja sesternica je fanatička do všelijakých východných a alternatívnych medicín, takže som mala aké-také poňatie o téme.

Hneď na úvod som podotkla, že som v tomto ohľade dosť konzervatívna a určite stojím na strane klasickej medicíny. Tá je rokmi overená, stále napreduje dopredu a má výsledky. Vy by ste čo povedali, keby oproti vám sedeli doktori tej klasickej západnej medicíny? Ale môj postoj naozaj JE taký, aký som predostrela komisií. Potom som uviedla, že východná medicína má na druhej strane v určitých prípadoch výsledky. Napríklad, ak by ste si zašli niekam do Číny k originálnemu liečiteľovi, určite by vedel čo robí. Lenže na Slovensku a v Česku je problém, že tí takzvaní "odborníci" sú často podvodníci. Nakoniec som sa pár ďalšímí vetami dopracovala k názoru, že klasická medicína má byť rozhodne primárny spôsob liečby, alternatívna, ako napríklad akupunktúra alebo aromaterapia môžu byť doplnkovou liečbou. Prípadne prevenciou. Pravdaže iba za predpokladu, že ich metóda a účinok neodporuje klasickej liečbe nastavenej lekárom a musí s ním byť za každých okolností konzultovaná. Skôr ako padnete na zadok z mojich vyjadrovacích schopností, mali by ste vedieť, že takto kultivovane a pekne som určite nerozprávala... :D :D
Občas nevyhnutné koktanie a na začiatku máličko sa trasúci hlas.

Potom mi začala komisia pokladať otázky typu:
"Keby ste vy bola lekárka, a váš pacient by trval na alternatívnej liečbe, čo by ste mu povedala?"
"Myslíte si, že by poisťovňa mala alternatívnu liečbu preplácať?"
"Viete na akom princípe je založená akupunktúra? Podstúpila by ste ju?"
Na toto som niečo obkecala a povedala som, že "ani za svet, nanávidím predstavu že do mňa niekto bodá ihlou". Dobré, že sa budúca doktorka bojí ihiel, však?

S prvou témou som bola dosť spokojná, zdalo sa mi, že komisia sa zhoduje s mojím názorom a na ich otázky som zodpovedala celkom slušne. A hlavne som natiahla som čas tak, že na prvú tému ho toľko nezostalo (chvalabohu).

V ďalšej otázke som sa zamerala hlavne na autizmus. Povedala som, že ľudia postihnutí autizmom majú často veľké talenty, ktoré treba rozvíjať, treba sa im venovať s bezhraničnou trpezlivosťou, plniť ich špecifické potreby. Pán z komisie sa ma následne spýtal, čo to vlastne autizmus je. Vtedy som začala opäť koktať. Vraj asi niečo s neurónmi, neviem... Prerušili ma s tým, že ani lekári presne nevedia, čo spôsobuje autizmus. Mám im radšej vraj opísať príznaky. Rýchlo som chytila rozum do hrsti, spomenula som si na film, čo som pred dvoma rokmi videla o autizme a dala som dohromady celkom rozumnú odpoveď. Hneď na to som rýchlo zužitkovala svojho spolužiaka zo strednej, ktorý mal autizmus (alebo niečo podobné) a rozpriadla sa celkom živá diskusia o prístupe k takýmto žiakom. Komisia sa zaujímala, či sme ho prijali do kolektívu, ako sa k nemu správali učiteľky...

Jedna z otázok čo si pamätám bola:
"Vy by ste sa snažila týchto ľudí začleniť do spoločnosti, alebo ich skôr izolovať v centrách pre nich určených?"

Potom už bol takmer čas na odchod, ale rýchlo sa ma spýtali, prečo som sa rozhodla ísť na medicínu.
Táto otázka patrí do takzvanej kategórie motivačných, ktoré sa vás môžu alebo nemusia spýtať. Patrí sem ešte napríklad: Prečo ste si vybrali práve našu fakultu?  Viete o nej niečo? Čo podľa vás charakterizuje dobrého lekára? Máte nejakého lekára v rodine?...

Odpoveď na otázku prečo chcem byť lekárkou som mala skvele premyslenú. Vyváženú tak, aby vyznela napoly rozumovo a napoly altruisticky. Počula som totiž, že taký typ odpovede má komisia rada. Ktovie prečo sa mi ale celá nacvičená odpoveď vyparila z hlavy. Prvá vec, čo som vytresla bola, že je to podľa mňa jedno z mála povolaní, ktoré má zmysel. Čo by ešte nebolo až také zlé. Ale to čo nasledovalo potom,bola jedna obrovská katastrofa. Nato som povedala, že chcem byť doktorka aj preto, lebo si myslím, že na to mám (a keď som sa počula, skoro som si začala trieskať hlavu o stôl). Pán z komisie sa na mňa ostro pozrel a spýtal sa, ako to môžem vedieť. On vraj nevedel, že bude dobrým doktorom ani dvadsať rokov po tom, ako medicínu vyštudoval. Začala som splietať niečo o tom, že určitým ukazovateľom môže byť aj to, že som sa v prijímačkách dostala až sem a že som minulý rok poskytla prvú pomoc jednému chalanovi a nepanikárila som. Čistá groteska... Pán z komisie vyzeral ešte viac popudený a ja som nevedela, čo viac mám povedať a ako napraviť zlý dojem. Tak som sa teda rozlúčila s pocitom, že som to motivačnou otázkou pokazila a môžem sa s fakultou rozlúčiť.

Nakoniec som k svojmu obrovskému prekvapeniu získala z pohovoru 43/60 bodov, čo je priemerný výsledok a v celkovom poradí som klesla o dve miesta. Úprimne si myslím, že tých bodov by mohlo byť aj viac, nebyť toho nepodareného konca. Ale to mi pri pohľade na kolónku" prijatá"  bolo srdečne ukradnuté...

Ako teda na komisiu?
V prvom rade je dôležité vedieť, o čom hovoríte. Ak budete "variť z vody", môžu vás ľahko nachytať. Všetko čo poviete, môže byť použité proti vám. 
Na všetko čo som spomenula (homeopatiká, akupunktúra, autizmus...) sa ma spýtali, či viem čo to je, alebo na akom princípe to funguje. Zrejme aby zistili, či viem, o čom točím. Preto nehovorte do vetra a  netvárte sa, že niečo viete, ak o tom nemáte ani poňatie. Je lepšie priznať nevedomosť ako hovoriť hlúposti. Ďalej je treba tváriťsa kompetentne a sebavedomo, ale nie príliš. Hovorte jasne, nahlas a pomaly. Pozerajte sa členom komisie striedavo do očí. Je dôležité mať svoj názor a držať sa ho, ale je lepšie ak nie je príliš militantný. Skúste odhadúť, čo chce komisia počuť a potom sa podľa toho riadiť. Ale pozor, ak vyslovene klamete len preto, lebo si myslíte, že vám to zaistí postup, komisia to rýchlo zbadá. Komisia tiež miluje príklady zo života - ja som rýchlo zužitkovala svoju alternatívnu sesternicu a bývalého autistického spolužiaka. Ak vám komisia začne oponovať prípadne trochu rýpať, nepanikárte, je to súčasť stratégie. Chcú zistiť, či si stojíte za svojím názorom aj pod tlakom, a či pri tom dokážete byť slušní. Čo sa týka oblečenia, chalanom odporúčam obleky, dievčatám konzervatívne šaty a lodičky. Ja som si radšej odtrpela doobedie v nepohodlných šatách, ako by som mala riskovať prípadné nesympatie komisie tým, že by som prišla nevhodne oblečená.
A preboha, Slováci nesnažte sa hovoriť po česky!!! Všetci to neznášajú.

Sú pohovory vlastne fér? 
Nie, nie sú. Je zvláštne že to vravím, keď som sa na školu dostala, ale je to tak. Pozor! Nevravím, že komisia niekomu nadržiavala, alebo bola  neobjektívna, to určite nie. Koniec koncov, sú to všetko profesionáli. Ale keďže bolo 24 komisií, aj hodnotenie bolo určite odlišné. Je možné, že by som za rovnakú odpoveď dostala u jednej komisie o desať bodov viac, u ďalšej zasa o desať bodov menej. Ale určite sa nesťažujem, išla som predsa na prijímačky na 2.LF uvedomujúc si riziká ústneho pohovoru. Ak máte v úmysle sa sťažovať, že ste sa nedostali na fakultu iba kvôli komisií, máte určite smolu. Ak toto riziko nie ste ochotní podstúpiť... V Česku je šesť medicín, na ktoré nepotrebujete pohovor. A na Slovensku tri.

Z každého komentára, pripomienky a otázky sa budem veľmi tešiť.



37 komentárov:

  1. Ahoj !
    narazila jsem na tvůj blog přes blog Bloncky :) taky jsem přijatá na 2.lf a podle toho, co jsem četla v tvým článku jsme měly stejně bodů :D
    gratuluju k přijetí :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Júúú, prvý komentár...
      Ďakujem a gratulujem aj tebe, kolegyňa :D
      Vidíme sa v septembri/září ;)

      Odstrániť
    2. https://www.facebook.com/groups/1442017862767720/ tady je fb skupina pro prijate, kdyby ses chtela pridat :)
      na zari se budu tesit ! :D

      Odstrániť
  2. Moc gratuluju! Tak hodně štěstí se studiem. :)
    Já psala v pátek přijímačky na lf v Brně a výsledky mají být zveřejněny ve středu. No jsem jak na trní :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Dúfam že ti to vyjde, daj vedieť potom.

      Odstrániť
    2. Tak už vím výsledek - přijata. Mám radost. :) A taky mě to překvapilo, ten jejich test mi přišel docela těžký.

      Odstrániť
    3. Anonyme: můžu se prosím zeptat, jak si na tom bodově? :)

      Odstrániť
    4. Takže Anonym číslo jedna, veľmi ti gratulujem, je skvelé, že si prijatá.
      Občas sa ozvi čo a ako. ;)

      Odstrániť
    5. Děkuji, autorko! Ještě se ozvu a určitě budu tvůj blog číst. :)
      Anonyme, získala jsem 75 bodů ze 120. Poslední přijatí uchazeči měli 73 bodů. Uff..
      Ještě jsem zkusila LF v Olomouci, tak uvidíme, zda to taky vyjde.. :)

      Odstrániť
  3. Moc ti gratuluju k přijetí! ;) Já jsem byla bohužel z těch blbů, co se ani nedostali do druhého kola... V sobotu jsem dělala přijímačky do Brna, ještě mě čeká Olomouc a Hradec, ale moc nadějí si nedávám. No, ale dost už o mně, chtěla jsem ti jenom pogratulovat. Takže hodně štěstí ve studiu medicíny ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevešaj hlavu, máš ešte určite šancu :))
      Ja už som bola psychicky zmierená s tým, že pôjdem na pedagogickú. Nikto nebol viac prekvapený ako ja, keď som sa dostala... Takže ti budem držať palce:)

      Odstrániť
  4. Fuj, takový otázky bych si vytáhnout nechtěla.

    Pravda je, že každá komise si to řídí každý rok jinak, ale 2 otázky jsou pro mě trochu novinka. Užitečná informace. :-)
    A ne, není to fér, ale tak to bylo a bude skoro se vším. Hlavní je, že sis s tím poradila.

    "Všetci to neznášajú." :-D Přijde mi, že všetkým to spíš přijde legrační, asi jako vám, když to my zkoušíme po slovensky.

    Ještě jednou gratuluji a držím palce, ať se vše daří a nadšení přetrvává. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľká Allainila zavítala, aká to česť!
    Myslím, že smiešne vám to príde určite a ani sa nečudujem... :D Počula som ale, že komisie vyslovene nemajú radi ak sa Slováci kŕčovito snažia, tak som si dávala pozor na striktnú slovenčinu. No pretrváva, hlavne týždeň po prijímačkách :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj! Moc gratuluju k přijetí na 2.LF, taky jsem se tam hlásila, ale i když jsem postoupila do druhého kola, tak mě trochu zradil nízký počet bodů z prvního kola, takže mi to uteklo... A to i přesto, že pohovor se mi podařil dobře. :) Každopádně jsem už předem byla přijatá na 1.LF a 3.LF, tak jsem byla v klidu a od září tedy budu na 3.LF. :) Takže jako budoucí medička taky plánuju psát nějaký blog, protože častou náplní mého volného času ve čtvrťáku bylo brouzdání po blozích o medicíně... :D A tvůj budu určitě taky ráda sledovat. :)
    Kdybys náhodou chtěla, pak ti sem hodím odkaz na ten můj, až nějaký vytvořím... :)
    Tak zatím přeju krásné dlouhé prázdniny!

    Budoucí medička Míša:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môj veľký sen bola práve 1.lf, takže keby som bola prijatá, asi by som ani na 2.lf prijímačky nešla. Každopádne gratulujem a opakujem čo som počula... Medicína ako medicína, budeme spokojné obe :D
      Presne, všetky medické blogy boli pre mňa veľkou inšpiráciou, budem sa tešiť na tvoj ;)

      Odstrániť
    2. Môj veľký sen bola práve 1.lf, takže keby som bola prijatá, asi by som ani na 2.lf prijímačky nešla. Každopádne gratulujem a opakujem čo som počula... Medicína ako medicína, budeme spokojné obe :D
      Presne, všetky medické blogy boli pre mňa veľkou inšpiráciou, budem sa tešiť na tvoj ;)

      Odstrániť
  7. Hmm, tak jsem zcela neplánovaně taky sepsala svoje postřehy a založila blog, i když moc nadaná na psaní jako ty nejsem :D Ale říkala jsem si, že to zkusím napsat, než budu mít ty vzpomínky úplně zkreslené :) Kdyžtak tu http://medicka2lf.blogspot.cz/
    Jinak ta první otázka je záludná už sama o sobě, co? :/ Ale zvládla jsi to hezky, to je fajn :D Já nevím, jak bych z ní vybruslila, něco málo jsem o autismu slyšela, ale moc toho nevím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj. Hranice těch 210 bodů byla pro přijetí posledního přijatého uchazeče nebo toho, co to má jisté hned ten večer po pohovoru (tedy ten do nějakého 100. místa)? A kde údaje o těchto bodových hranicích seženu? Děkuji moc :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, neviem kde by si našla presné štatistiky, ale ja som takéto informácie vždy hľadala na fóre Motoláku v sekcii pre uchádzačov. Nie je to tam napísané vždy presne, ale viem že tých okolo 210 bodov mal posledný prijatý uchádzač po doplňovaní v júli.

      Odstrániť
  9. Ahoj. Moc ti gratulujem k prijatiu!!!!!!!!!!! :) Mne to ušlo o 2 body :/ (mám 209), tak dúfam, že v doplnkovom řízení mi to vyjde a od októbra budeme spolužiačky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, to dúfam aj ja :) Je dosť pravdepodobné, že sa posunie, takže nevešaj hlavu.

      Odstrániť
  10. Ahoj, můžu se zeptat, kolikátá jsi skončila, kolik bodů měl ten, kdo se umístil na prvním místě, a kolik Vás celkově letos nabrali? Nevím, jestli můžeš odpovědět na všechno, ale já jsem nic z toho najít nemohla.. Díky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, všetky tietio informácie nájdeš tu: http://www.lf2.cuni.cz/fakulta/clanky/zpravy-a-oznameni/informace-o-prubehu-prijimaciho-rizeni-0
      Ja som nakoniec skončila 92. až 105. Po doplňovacom řízení posunuli hranicu o 5 bodov ešte prijali uchádzačov, ktorí mali 206 bodov.

      Odstrániť
  11. Teď mne ještě napadlo, že jsem nedávno dočetla knížku o alternativní medicíně od MUDr. Ruckiho Csc., určitě doporučuju. :) Kriticky se tam zabývá problematikou různých částí alternativní medicíny, od akupunktury po homeopatii. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Zdravim!
    Chcem sa spytat ako je to s tymi modelovymi otazkami. Kazdy vravi, ze LF UK zacali memit otazky co doposial nebolo zvykom. Je to naozaj tak? Mozem pocitat s dobrym umiestnenim po prvej casti ak budem mat mnohokrat prejdete otazky a budem im rozumiet?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, začali ich meniť na 1.LF, tam tento rok nemá byť z modeloviek ani jedna otázka. Čo sa týka 2. LF nie sú mi známe absolútne žiadne informácie o nejakých zmenách. Sú tak na 90 percent totožné s modelovkami. Keby náhodou /čo je ale veľmi nepravdepodobné/ na dvojke zmenili otázky, tým že budeš rozumieť otázkam z modeloviek máš obrovskú šancu. Ja som mala z otázok z modeloviek dosť veľa bodov a mizerne som napísala test všeobecných predpokladov a umiestnila som sa 90ta, takže som v druhom kole potrebovala len málo bodov. Držím palce, vytrvaj :D

      Odstrániť
    2. Vdaka!:D ale pokial viem tak na prijimackach je vzdy len jedna odpoved spravna ale v modelovkach je vzdy viacero, tak potom ako to je? A vyuzila si moznost pobytu pocas prijimacok na internatoch alebo si sla na hotel? Neviem ako sa rozhodnut kedze je to takmer 10 dni kedze sa hlasim na vsetky tri fakulty v prahe a aj v hradci.

      Odstrániť
    3. Neviem kto ti to nakecal, ale na prijímačkách na 2.LF je ROZHODNE viac odpovedí správne... Pozor. :D
      No, ja som v Prahe bola len na dva dni, ale aj v tvojom prípade by som radšej zvolila nejaký lacnejší hostel na kraji Prahy ako intrák. Niektorí kamaráti sa sťažovali, že tam mali neuveriteľný hluk a takmer sa v noci nevyspali. A pre mňa osobne je deň pred niečím tak dôležitým dobrý spánok hrozne podstatný. Keď už intrák v Prahe, tak rozhodne ten môj - Kajetánka. Je tam väčšinou v noci ticho. :D

      Odstrániť
  13. Aha, dobre tak dakujem :-D ake boli tie testy vseobecnych predpokladov? Dalo by sa na to nejak podla teba pripravit?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Napísala som o tom samostatný článok, skús sa trochu pohrabať v mojom blogu. :)

      Odstrániť
  14. Ahoj, prihlášku stačí vypísať na tom is.cuni.cz a zaplatiť? netreba nič iné? nič posielať postou? strašne zle sa na ich stránkach orientuje... Keď mám prihlášku prijatu na stud.oddeleni tak uz netreba nic? prepac, ze otravujem ale bojim sa ze ma este ani nepozvu na prijimacky :D

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Prosím ťa, koľko celý ten pohovor trval časovo?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak 10-15 minút,sama neviem. Bolo to individuálne. Keď mali pocit, že je hotovo tak ťa milostivo prepustili. Nerieš to, uč sa radšej. :D

      Odstrániť
  16. Ahoj 😄 ako to hodnotís teraz s odstupom času? Páči sa ti t? Pripadne prečo si volila Českú fakultu?

    OdpovedaťOdstrániť